IKEI

IKEI

Ieder Kind een Instrument op de Sonnevanck   

Ieder Kind een Instrument (IKEI) is een muziekprogramma van SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam). Op onze school doen de groepen 1 t/m 6/7 mee aan dit muziekproject. De kinderen krijgen hierdoor de kans hun talent voor muziek te ontdekken en verder te ontwikkelen. Onder leiding van een SKVR vakleerkracht muziek wordt in de wekelijkse lessen gewerkt aan het creërend vermogen, presenteren en de sociale vaardigheden.

Zingen in de klas: groep 1 t/m 5

De kinderen in groep 1 t/m 5 krijgen algemene muziekles waarin zingen, bewegen en samen muziek maken centraal staan.  Zingen is goed voor de stem, de sociale samenhang én draagt bij aan taalontwikkeling. Ook leren zij muzikale begrippen, de eerste principes van het notenschrift en het spelen op eenvoudige muziekinstrumenten.

Instrumentale muzieklessen: groep 5/6 en 6/7

In groep 5/6 en 6/7 krijgen de kinderen les op instrumenten. Bij ons op school zijn dit de cajon en het keyboard. Ieder kind kiest uit dit aanbod een instrument en krijgt daar wekelijks les op. Zo vormt iedere klas zijn eigen orkest waarbij het samen leren en spelen centraal staat.

IKEI Concert

Na twee jaar instrumentale lessen nemen kinderen uit groep 6/7 deel aan een groot IKEI concert. Samen met kinderen van andere IKEI scholen én beroepsmusici uit een professioneel Rotterdams orkest staan zij op het podium; een indrukwekkende ervaring voor de kinderen en alle familieleden. Houd de website in de gaten voor meer informatie over het optreden.

Ieder Kind een Instrument is een initiatief van SKVR, de dienst Kunst en Cultuur (dKC) en Jeugd & Onderwijs (JO). Voor meer informatie over het aansluitende muziekaanbod van SKVR in de vrije tijd kunt u terecht op www.skvr.nl/cursussen/muziek.

Terug

Zwartewaalstraat 38

3081 HZ Rotterdam

010-4858227

algemeen@nullsbo-sonnevanck.nl